"Zadovoljstvo mi je što je poražen veliki protivnik"

Vujošević nakon velike pobjede

"Zadovoljstvo mi je što je poražen veliki protivnik"

S. Mlaćo

U okviru 1.kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo košarkaška reprezentacija BiH večeras je odmjerila snage protiv selekcije Rusije i slavila rezultatom 81:76.

Kvalifikacije smo tako otvorili na najbolji mogući način, navijači su zadovoljni napustili Skenderiju, a nakon meča naravno je bio sretan i selektor naših Zmajeva Duško Vujošević, te Amar Gegić.

"Mi smo ušli kao autsajderi sa mladim i oslabljenim timom. Uspjeli smo dobrim radom i odličnom atmosferom da se plasiramo u slijedeći krug kvalifikacija, ali naše ambicije su nisu završavale na tome. Nismo imali sreće kada je u pitanju žrijeb, grupa je najjača, sve učesnici Evropskog prvenstva", kazao je na početku obraćanja selektor Vujošević, te nastavio.

"Rad trenerski je bio doveden do apsurda, tu su četiri dana priprema. Mi smo u toj situaciji uradili najviše što smo mogli, a žalosno je što reprezentativna takmičenja imaju ovakav tretman. Popularnost košarke u zemljama je vezana za uspjeh reprezentativnih selekcija, a FIBA je davno izgubila bitku sa NBA. Ovo što se radi sa Euroligom je tragikomično, a Euroliga stalno pripovijeda priču o biznisu. Na taj način urušavaju se takmičenja reprezentacija i na lošem smo putu. Ja sam naravno večeras zadovoljan što smo pobijedili kvalitetnu Rusiju, te mislim da je publika imala priliku da uživa u borbenoj utakmici sa obje strane. Igračima je bilo stalo, a baveći se sportom igrači i treneri ono što imaju je rejting i mi smo se borili svi za svoj rejting. Zahvaljujem publici koja je došla u pravom momentu i došli su kada je najviše trebalo, a večeras smo sretni vezano za rezultat, međutim nema vremena za proslave. Ujutru u pola pet krećemo na aerodrom i već u ponedjeljak igramo sa Francuskom. Rusija je veliki protivnik, čestitam im na velikoj i sportskoj borbi, a moje zadovoljstvo je u tome što je veliki protivnik poražen", dodao je Vujošević.

Prokomentarisao je i Belgiju te Francusku.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Belgija je kompletna. Francuska nije u najjačem sastavu, ali i sa ovim drugim je jaka i na svom terenu je favorit, pogotovo ako izgube večeras. Mi idemo da se borimo i dat ćemo sve od sebe", dodao je Vujošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti