Žalgiris otpustio Derricka Waltona
Žalgiris je odlučio da se rastane sa ovim košarkašem

Promjene u timu iz Kaunasa

Žalgiris otpustio Derricka Waltona

E. Dindić

Žalgiris Kaunas kako se špekulisalo ovih dana, otpustiće  košarkaša Derricka Waltona. 

Walton je stigao u Žalgiris u oktobru prošle godine.

Na 17 utakmica koliko je odigrao u Euroligi bio je na prosjecima od 4,6 poena i 2,5 asistencije, dok je u prvenstvu Litvanije ta statistika bila nešto bolja a ona je iznosila 8,4 poena i 4,4 asistencije.

U par navrata prilikom obraćanja medijima trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičius istakao je kako je Walton dobar košarkaš, ali prilagodba na Europsku košarku nije ni malo lagana za njega.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tim iz Kaunasa moraće potražiti novog košarkaša na poziciji beka, kako bi što spremnije dočekao važne utakmice koje tek slijede u drugom dijelu sezone. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi