Double-double učinak Sulejmanovića u vrijednom trijumfu Zaragoze
FOTO: Guliverimage

ACB liga, 32. kolo

Double-double učinak Sulejmanovića u vrijednom trijumfu Zaragoze

Haris Zilić

Regularni dio španske košarkaške ACB lige bliži se kraju, a danas je odigran duel 32. kola između Zaragoze i Manrese.

Zaragoza je slavila rezultatom 90:80 i tako dva kola prije kraja izborila opstanak u društvu najboljih.

Manresa je ovim porazom napravila ogroman kiks u borbi za play-off gdje će u naredna dva kola voditi veliku bitku sa Baskonijom za posljednju osmu poziciju koja vodi u doigravanje.

Duel je odlučila prva četvrtina možemo reći koju je Zarazgoza dobila sa 28:13, tako da se gosti nisu do kraja uspjeli vratiti u susret.

Sjajan meč u pobjedničkom timu odigrao je naš Emir Sulejmanović koji je imao double-double učinak od 11 poena i deset skokova.

U redovima Zaragoza Yusta je postigao 18 poena, a Watt je meč završio sa 16 ubačenih poena, zapažen je bio i Bell-Haynes sa 15 poena i devet asistencije.

Oglasi

Kod Manrese po 14 poena postigli su Badio i Garica, dok je Steinbergs ubacio 11 poena.

Zaragoza je sada mirna u sredini tabele na 13. pozicji s omjerom 12-20, dok je Manresa osmoplasirana s omjerom 18-14, pobjedu više, ali i meč više od Baskonije.

Do kraja regularnog dijela ACB lige ostala su još dva kola, a imamo sedam sigurnih putnika u play-off to su Real Madrid, Unicaja, Barcelona, Valencia, Gran Canaria, Tenerife i Murcia.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 32. kolo:

Zaragoza - Manresa 90:80 (28:13, 14:17, 16:23, 32:27)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti