Zašto je Nikola Jokić u suzama završio NBA sezonu?

Španski igrač otkrio

Zašto je Nikola Jokić u suzama završio NBA sezonu?

M. Šljivak

Nikola Jokić iza sebe ima zaista spektakularnu sezonu.

Vodio je srbijanski košarkaš Denver Nuggetse do polufinala Zapadne konferencije, ali preko Portland Trail Blazersa nije mogao, usprkos nevjerovatnim statističkim podacima.

Jokiću je eliminacija od Portlanda teško pala, a Juancho Hernangomez je u razgovoru za AS otkrio kako je Jokić u suzama završio sezonu.

"Kao osoba, Nikola je nevjerovatan. On je veoma skroman i radan čovjek, svaki dan je u teretani i jedini je koji je odigrao sve utakmice u sezoni, osim jedne gdje je bio pošteđen. Prošle sezone je bio najbolji centar u ligi, izabran je u idelanu ekipu, All Star, bio je pravi vođa tima", rekao je španski košarkaš, te je nastavio.

"U utakmici koju smo izgubili u doigravanju završio je utakmicu sa gotovo 20 skokova. Na kraju je počeo da plače u svlačionici i tvrdio je kako je on kriv za ispadanje. To je dokaz koliko voli košarku i da se od njega tek očekuje najbolje. On je vjerovatno najveći talenat kojeg sam vidio u životu", istakao je Juancho.

Jokić je u protekloj sezoni imao učinak od preko 20 poena, gotovo 11 skokova i preko sedam asistencija po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi