Zbog straha od Erdogana ne smije doći na utakmicu u Tursku

Brat Enesa Kantera

Zbog straha od Erdogana ne smije doći na utakmicu u Tursku

E. Škorić

Košarkaš Joventuta Kerem Kanter odbio je putovati u Tursku, svjestan da bi mogao biti uhapšen.

Kerem igra za španski Joventut, a brat je slavnog NBA košarkaša Enesa Kantera, koji je čvrsto protiv aktuelnog turskog predjednika Rečepa Tayyipa Erdogana, što je na koncu stvorilo probleme čitavoj porodici Kanter.

Njemu je zabranjen ulazak u Tursku, imao je ogromnih problema i u karijeri zbog spora sa Erdoganom, kojeg on naziva diktatorom, a cijenu plaća i njegov brat, pa i roditelji, koji ne mogu da napuste Tursku.

"Neću putovati na našu utakmicu 20. novembra u Tursku. Ispričavam se navijačima u Turskoj koji su željeli da me vide kako igram u rodnom gradu. Sretno mojoj ekipi", objavio je igrač na Twitteru.

Kerem, za kojim nema naloga za hapšenje, neće putovati zbog mjera opreza, upravo iz straha da bi mogao da bude priveden na granici.

"Nisam putovao u svoju zemlju od 2015. godine. Moji roditelji nisu smjeli da napuste Tursku. Također, nije im dozvoljeno da imaju telefonski kontakt s mojim bratom", ispričao je Kerem.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

U srijedu njegov tim igra protiv Darussafake, dok njegov brat Enes nastupa za Boston Celticse, a nedavno je u intervjuu za CNN ponovo opleo po Erdoganu.

"U Turskoj nema demokracije, nema slobode izražavanja. Ergodan je jako loš čovjek. Zvao sam ga Hitlerom našeg stoljeća i s razlogom. On ne poštuje ljudska prava", rekao je Enes Kanter.

Top Komentari

Dobojlija
Preseravaju I obojica I supak erdogan,ne zanimaju nas turci ako se Hrvatska sastane s njima ja cu navijati za Hrvatsku
0 6
Manijak87
Preseravaju više obojica.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi