Želi biti prvi pik drafta: LaMelo Ball ponovo igra košarku izvan SAD-a

Odlučio otići u Australiju

Želi biti prvi pik drafta: LaMelo Ball ponovo igra košarku izvan SAD-a

M. Šljivak

LaMelo Ball odlučio je karijeru nastaviti u Australiji.

Mlađi brat NBA igrača Lonza Balla se na ovaj potez odlučio jer smatra da u australskom prvenstvu može pokazati dovoljno kako bi na NBA draftu 2020. godine bio prvi izbor.

"Odlučio sam da karijeru nastavim u Australiji. Mislim da je to najbolja sredina, jer želim biti prvi izbor na NBA draftu 2020. godine", rekao je LaMelo.

On će u narednoj sezoni nositi dres ekipe Illawarra Hawks, a saigrač će mu biti bivši NBA igrač Aaron Brooks, koji je također potpisao ugovor sa ovim timom.

Podsjetimo, LaMelo Ball i još jedan stariji brat LiAngelo su igrali košarku u Litvaniji prošle godine. Privlačili su ogromnu pažnju zbog oca LaVara, koji sina Lonza smatra najboljim igračem u NBA ligi.

Sada za LaMela tvrdi kako će bez ikakve dileme biti prvi pik NBA drafta, a vidjet ćemo hoće li se to i dogoditi.

Interesantno je svakako da je LaMelo u posljednjih godinu i po narastao skoro 20 centimetara.

Od momka koji je imao 183 centimetra došao je do 201 centimetra i sigurno da će biti jedan od najviših playmakera u NBA ligi.

Promo

Top Komentari

Chepich
Hahaha pa ova familija je luda 100%
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi