"Želimo se takmičiti u ligi u kojoj igra Olympiacos"
Jedni bez drugih očito ne mogu

I Panathinaikos želi u ABA ligu

"Želimo se takmičiti u ligi u kojoj igra Olympiacos"

E. Dindić

Panathinaikos Atina poslao je pismo namjere ABA ligi, u kojem izražava svoj interes da se priključi ovom takmičenju.

U pismo između ostalog stoji da Panathinaikos želi da se takmiči u ligi koja je na najvećem nivou, te želi da nastupa u takmičenju gdje i Olympiacos igra.

Za razliku od Olympiacosa , Pao nema namjeru da napušta prvenstvo Grčke, nego da nastupa u oba takmičenja, te u Euroligi.

Generalni direktor ABA lige Krešimir Novosel potvrdio je da je Olympiacos izrazio spremnost da nastupi u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Podsjetimo, klub iz Pireja prijeti da će napustiti prvenstvo Grčke i igrati samo ABA ligu, jer smatraju da ovaj duel starih rivala mogu suditi samo strane sudije.

Zbog toga su napustili zadnju utakmicu u polufinalu Kupa Grčke već na poluvremenu smatrajući kada su djelioci pravde u tom susretu dosta pristrani Panathinaikosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi