Bomba: Željko Obradović novi trener Parizana!

Veliko ime se vraća u svoj klub

Bomba: Željko Obradović novi trener Parizana!

S. Grebović

Trofejni stručnjak se vratio na klupu crno belih nakon skoro 30 godina.

Ovu je informaciju potvrdio predsjednik Parizana Ostoja Mijajlović putem svog twittera.

Željko Obradović će sjediti na klupi crno belih u naredne tri godine i to će mu biti drugi mandat u ovom klubu. U prvom, Obradović je Partizan predvodio do titule prvaka Evrope u sezoni 1991/1992.

Zaista je teško pobrojati njegove trenerske uspjehe. Nabrojat ćemo samo neke: devet naslova prvaka Eurolige, 11 naslova grčkog prvaka, sedam kupova Grčke, tri naslova šampiona Turske, te jedan Kup te zemlje, kao i jedno evropsko i jedno svjetsko zlato sa reprezentacijom Jugoslavije. Zaista vanserijski rezultati.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Koliko može sa mladom ekipom Partizana ostaje da se vidi.

Iza Partizana je jedna jako loša sezona u kojoj su zauzeli tek sedmo mjesto u jadranskoj ligi, te ispadali u polufinalu srbijanske lige.

Top Komentari

Realist
Samo zbog njeg će Partizan bit duplo jači
4 0
Manager
prije 15 dana se znalo, a i ne pratim košarku ..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi