Zabrinutost u Partizanu: Željko Obradović najavio odlazak?
FOTO: EPA

Nakon finala Kupa

Zabrinutost u Partizanu: Željko Obradović najavio odlazak?

H. Zilić

Košarkaši Partizana nisu uspjeli doći do trofeja u Kupu "Radivoj Korać2. U finalu odigranom u Nišu bolja je bila Crvena zvezda rezultatom 85:79 u još jednom sjajnom derbiju vječitih rivala.

Partizan tako nije uspio prekinuti šampionski niz Zvezde u ovom takmičenju, a nakon meča na press kofnerenciji trener Partizana Željko Obradović bio je razočaran i dao je izjave koje zabrinule navijače Partizana.

"Žao mi je ljudi koji su došli da navijau za nas, a pristojnost mi nalaže da čestitam Crvenoj zvezdi na trijumfu. Imali smo šanse, bili smo brzopleti u završnici, emocije su nas nosile nismo imali kontrolu. Kada je takva situacija, onda morate imati većuu odgovornosti", rekao je popularni ŽOC, a onda se dotakao suđenja.

"Znali smo šta nas čeka. Ova tri momka koji su večeras sudili nisu dorasli ovakvoj utakmici. Atmosera je također bila dobra, naravno bilo je peckanja i dobro će biti ako na tome ostane."

Nakon toga Obradović je dao izjavu koja je zabrinula navijače Partizana, između redova najavio je svoj odlazak?

"Kada sam došao krenula je priča da je ovo državni projekat. Ja apelujem na ljude iz mog kluba da izađu sa podacima i kažu javnosti kako sam ja to državni projekat. To je apsolutna laž. Kao trener sam osvojio dosta trofeja, a najponosniji sam na onaj prošlogodišnji, znam gdje radim", istakao je Obradović, zatim nastavio na istu temu:

Oglasi

"Jedino obećanje koje sam dao je da ću od Partizana da napravim klub koji će redovno igrati Evroligu. Treći put zaredom ovdje nismo uspjeli da osvojimo trofej. Ozbiljno ću da razmislim kako ćemo dalje, neki moji limiti su prošli, svjestan sam svoje odgovornosti."

Naglasio je i da je za većinu reakcije ekipe on odgovoran.

"Kada ekipa reaguje u najvažnijim momentima utakmice onako kako reaguje, pričam o odlukama i kontroli emocija, onda odgovornost ide treneru koji ih vodi, a ja u tome očigledno ne uspjevam i to se pokazalo na većem broju utakmica u posljednje vrijeme."

Ove izjave Obradovića su sigurno zabrinule Paritzan kojeg očekuje završnica regularnog dijela Eurolige i borba za play-off, a šta će se dešavati u Beogradu u narednim danima ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi