Okupila se ženska košarkaška reprezentacija, uskoro prvi ispiti

Sutra je zakazana i press konferencija

Okupila se ženska košarkaška reprezentacija, uskoro prvi ispiti

Samir Mlaćo

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži kako bi započela pripreme za početak kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Selektoru Milošu Pavloviću trenutno su na raspolaganju Nikolina i Dragana Zubac, Lejla i Samra Omerbašić, Ajla Hidić, Jana Guska, Ajla Selimović, Ajla Ikanović, Almedina Ahmić, Marija Kešeljević, Sanja Radulović i Nataša Šobot.

U narednim danima pripremama reprezentacije priključit će se još Milica Deura, Gorana Marjanović, Jovana Mandić, Dragana Domuzin i Melisa Brčaninović.

Zmajice su obavile i prvi trening nakon okupljanja, a sutra će u hotelu Hills povodom priprema za predstojeće mečeve u kvalifikacijama biti upriličena i press-konferencija (12.30 sati).

Reprezentacija BiH tačno za sedam dana u dvorani Hills ugostit će selekciju Crne Gore (20 sati), a tri dana kasnije gostovati u Luksemburgu (17 sati).

Oglasi

Na EP će se plasirati pobjednici osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Evropsko prvenstvo se održava u Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Grčkoj.

Podsjetimo, na Pavlovićevom spisku nalaze se:

Milica Deura (Minsk, Bjelorusija), Dragana Domuzin (Budućnost, Crna Gora), Sanja Radulović (Čelik), Dragana Zubac (Benfica, Portugal), Melisa Brčaninović (Bursa, Turska), Nikolina Zubac (Beroe, Bugarska), Lejla Omerbašić (Penza, Kosovo), Jovana Mandić (Sharjah, UAE), Ajla Selimović (Čelik), Almedina Ahmić (Čelik),

Gorana Marjanović (Calais, Francuska), Danijela Mitrović (Orlovi), Ajla Ikanović (RMU Banovići), Jana Guska (Orlovi), Samra Omerbašić (Partizani Tirana, Albanija), Nataša Šobot (Orlovi), Ajla Hidić (Jedinstvo Tuzla) i Marija Kešeljević (Plamen Požega, Srbija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi