Novi skandal, trofejni bh. klub se oglasio i prozvao Savez: "Kao nacija dotakli smo dno..."
FOTO: FIBA

Žestoko saopštenje

Novi skandal, trofejni bh. klub se oglasio i prozvao Savez: "Kao nacija dotakli smo dno..."

Haris Zilić

U bh. sportu ne može bez skandala, a novi stiže iz Košarkaškog Saveza Bosne i Hercegovine koji je u posljednje vrijeme na udaru javnosti zbog neobjašnjivih poteza, ali i odluka selektora kada je u pitanju izbor igrača i igračica.

Kada smo mislili da ne može gore i veće dno, prevarili smo se. Iz Banovića večeras stiže nevejrovatna informacija.

Trofejni bh. klub RMU Banovići koji je među najboljim u bh. ženskoj koašrci izdao je saopštenje i iznio činjenice koje je teško objasniti.

Igračica RMU Banovića, Ajla Ikanović uredno je dobila poziv u seniorsku reprezentaciju BiH, tačnije na okpuljanje koje počinje 1. augusta, a ista igračica je vjerovali ili ne kasnije sklonjena sa spiska iz neobjašnjivih razloga.

Novi selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine je stručnjak iz Srbije, Miloš Pavlović koji će vjerovatno biti dužan objasniti ovaj potez.

Oglasi

Klub iz Banovića se oglasio saopštenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Nismo i nikada nećemo biti klub koji moli, klub koji traži ili urgira da se jedno naše dijete nađe na spisku bilo koje reprezentativne selekcije naše zemlje.

Da smo kao nacija dotakli dno u svim segmentima jesmo sigurno, nažalost.

Pa i to da selektori od 2019 ,,spadaju” s neba pa odjednom bivaju pomoćni selektori Juniorske ekipe A divizije, pa jel ako već odes u Novi Sad da lobiraš kod selektora da će biti selektor repezentacije BiH onda mu možeš i narediti da mu tvoja ,,žena” bude pomoćnik u Staff-u itd itd….
Kod nas jel pa može sve.

Ali reći ćemo ono najvažnije, jer djeca širom naše zemlje ne treba da ispaštaju zbog par maloumnih, neobučenih i neškolovanih košarkaških kadrova.

Oglasi

Ajla Ikanović je igračica koja je rođena 1999 godine. Život je posvetila košarci. Javnost pa i Košarkaški Savez naše zemlje zna da je ova ista igračica prošla sve reprezentativne selekcije od najmlađe do najstarije ili seniorske reprezentacije BiH.

Javnost zna da je Ajla Ikanović u protekloj godini bila učesnik Evropskog tačnije Svjetskog prvenstva koje se održalo u Sidneju (Australija).

Javnost, sportska a ne mahalska javnost zna, ne fudbalska ili neka druga javnsot zna da je Ajla Ikanović unazad 4 godine nosioc naše igre, nosioc seniorske košarke sa svojim kolektivom koji igra FINALA NAŠE ZEMLJE kako prvenstva BiH tako i Kup-a BiH.

Da je Ajla Ikanović najbolji strijelac naše ekipe. A Bogami i učesnik Međunarodnog takmičenja Waba Liga.

Naime, Ajli Ikanović je 12.07.2023.godine sa adrese KSBIH, mail adrese stigao dopis da se ista igračica nalazi na spisku seniorske reprezentacija BiH te pripreme koje će se održati od 01.08.2023.-19.08.2023.godine (velikim slovima je naznačeno da dopis ne smijemo objavit ali ćemo isti sigurno predati nadležnim institucijama). ZAŠTO?

Oglasi

Zato što ista igračica ni dan danas nije upoznata da se na istim pripremama neće naći, da je otpisana ili ,,skinuta “ sa spiska selektora seniorske reprezentacije BiH, a čije okupljanje počinje sutra.

Da je ista igračica zahvaljujući djevojkama, suigračicama i kolegicama iz reprezentacije upoznata da su sve nakon prvog mail-a od 12.07.2023. dobile i drugi mail prije 4 dana da se okupljaju sutra u Hotelu Bosna u Sarajevu.

Ajla se radovala. Vrijedno radila i spremala se za te pripreme.

Kao neko iza koga ima nešto sportsko, osoba iza koje su trofeji i rezultati, godina iza koje stoje dva FINALA: Kup i Prvenstvo BiH…..Osoba iza koje stoji porodoca i 150 članica ŽKK,, RMU BANOVIĆI”!!!

Naravno, kao iza svake djevojke i curice tako strogo stojimo i iza naše Ajle, a dopis upućen kancelariji KSBIH, članovima UO KSBIH, regionalnim savezima BiH, te na mnoge druge adrese u našoj državi je već danas otišao.

Nepravdu, udarce, poniženja potražit ćemo na adresama na koje i vi sami idete, ali vam garantujemo da snove naše djece, snove naših djevojaka neće ugasiti u to vam se javno kunemo!!!!

Ajla voli ovu zemlju i za grb ove zemlje će poginuti, ZAPAMTITE!", stoji u žestokom saopštenju kluba iz Banovića.

❤️Nismo i nikada nećeno biti klub koji moli, klub koji traži ili urgira da se jedno naše dijete nađe na spisku bilo...

Posted by ŽKK "RMU Banovići" on Monday, July 31, 2023

Čini se da u bh. sportu riječ skandal postaje svakodnevnica, nažalost.

Top Komentari

konjnakvadrat
Ako nije pozvana,mozda ima neki razlog ,mozda je do kvaliteta dotične ?????
1 6
user1654972174
Nije on tu doveden sigurno da stvara rezultati. Nazalost.Kao i mnogi drugi na razlicitim pozicijama.koji ma je interes rasturati drzavu i muzti ko kravu financijski.Zaboli njih za nasim nesretnim narodom. Svi su tu kao fol.Pase poslije pokazu tetovaze draze. Narod mora ustati i rastjerati bagru u misije rupe.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi