ŽKK Mladi Krajišnik odnio bodove iz Mejdana
Gošće iz Banja Luke nose nove bodove iz Mejdana

Tuzlanke kiksale na domaćem terenu

ŽKK Mladi Krajišnik odnio bodove iz Mejdana

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 10. kola Prvenstva BiH za košarkašice svoj susret u Mejdanu odigrali su Jedinstvo Piemonte i Mladi Krajišnik.  U zanimljivom meču slavile su gošće rezultatom 56:69 (13:17, 18:10, 5:22, 20:20) .

Gošće iz Banja Luke bolje otvaraju prvi period pa nakon 10 minuta igre imaju prednost od 17:13. U drugom periodu bude se domaće košarkašice, te igraju sjajno, prvenstveno u odbrani, i ovaj period dobijaju rezultatom 18:10, pa na veliki odmor odlaze sa prednošću od 31:27.

Drugo poluvrijeme maestralno otvaraju košarkašice Mladog Krajišnika, pogađaju iz svih pozicija i ovaj period dobijaju sa velikih 22:5. Nakon 30 minuta igra rezultat je glasio 49:36.

Košarkašice Mladog Krajišnika u četvrtom periodu rutinski održavaju stečenu prednost te na kraju slavile rezultatom 56:69

Kod pobjednika bolja od ostalih bila je Amna Kahrić sa 20 poena, dok je Anđela Kremenović dodala 17. Jedinstvo Piemonte u ovom susretu predovila je Naida Ruščuklić sa 30 poena, dok je Lana Jurčenko dodala 10.

Jedinstvo Piemonte – Mladi Krajišnik 56:69

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Jurčenko 10, Feukić 6, Ruščuklić 30, Brčina, Roglić 10, L. Dedić, Dž. Dedić, Kamerić, Ahmetović, Razić, Salihović, Grebović. Trener: Mirza Oštraković.

Mladi Krajišnik: Radulovć  9, Marijanović 3, Gligić 17, Čurguz, Kremenović 17, Kahrić 20, Runić, Tasovac, Borojević, Tadić 3, Stanojević. Trener: Drago Karalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi