Košarkašice Čelika napravile iznenađenje i pobijedile Mladi Krajišnik
Anida Ćorović i večeras je pokazala zašto je najbolja igračica Čelika, te je predvodila Zeničanke do druge pobjede u prvenstvu, koja će im mnogo značiti u borbi za opstanak što je cilj mlade ekipe Čelika u ovoj sezoni

Premijer liga za žene, 6.kolo

Košarkašice Čelika napravile iznenađenje i pobijedile Mladi Krajišnik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru zaostale utakmice 6.kola Premijer lige za žene napravile iznenađenje, te savladale tim Mladog Krajišnik rezultatom 66:59.

Zeničanke su u ovaj meč ušle s omjerom od jedne pobjede i tri poraza, dok je ekipa Mladog Krajišnika bila na omjeru od tri pobjede i dva poraza.

Izabranice trenera Almira Šišića bolje su otvorile utakmicu, te su tokom cijele prve četvrtine imale vodstvo, a gostujuće košarkašice nisu imale rješenje za skok igru domaće igračice Sedine Halimić, koja je pokupila sve lopte ispod svog koša, ali i nekoliko važnih ofanzivnih skokova. Prva četvrtina okončana je rezultatom 18:14 za Čelik.

U drugoj četvrtini ista slika na terenu, veoma tvrda utakmica, jake odbrane, ali i dosta grešaka s obje strane. Domaće košarkašice još su povećale svoju prednost te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 34:24 za Zeničanke.

U trećoj četvrtini gošće su odigrale mnogo bolje nego u prvom poluvremenu, te su smanjile vodstvo domaće ekipe, Zeničanke su u jednom trenutku imale 13 razlike, ali su gošće sjajnom serijom pred kraj četvrtine smanjile vodstvo. Na kraju trećeg perioda bilo je 47:44 za Čelik, tako da se u ušlo u zanimljivu posljednju četvrtinu.

U posljednjem periodu dosta uzbuđenja, gošće su se potpuno vratile u meč, te su na 1:24 minutu do kraja došli na 55:54, te su imali napad da prvi put dođu u vodstvo na utakmici. Ipak najbolja igračica domaće ekipe Ćorović krade loptu Gligić i postiže poene, koji su na kraju bili i odlučujući za konačni rezultat. Na kraju je bilo 66:59 (18:14, 16:10, 13:20, 19:15) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U pobjedničkom sastavu Halimić je postigla 19, Ćorović 18, Ćehajić je dodala 10, a Selimović osam poena. U redovima Mladog Krajišnika, Kremenović je postigla 19, dok je Kahrić dodala 13 poena.

Čeliku je današnja pobjeda bila druga u sezoni, a imaju i tri poraza. Svakako da će im današnja pobjeda mnogo značiti u borbi za opstanak, što je cilj ove mlade ekipe u ovoj sezoni. S druge strane Mladi Krajišnik svakako da nije planirao večerašnji poraz u Zenici, te su sada na omjeru od tri pobjede i tri poraza, što im trenutno donosi sredinu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije