Zlatibor osvojio ABA 2 ligu, ali za plasman u ABA ligu još će morati pričekati
FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga

Zanimljiva situacija

Zlatibor osvojio ABA 2 ligu, ali za plasman u ABA ligu još će morati pričekati

E. Dindić

Tim iz Čajetine najbolji ovi sezone u drugoj ABA ligi, međutim za plasman u elitni rang ABA lige još će morati pričekati. 

Sjajno finale ABA 2 lige vidjeli smo između MZT-a i Zlatibora. NA kraju tim iz Čajetine slavio je sa 78:73 i osvojio ovo takmičenje.

Međutim, iako su bili najbolji u ABA 2 ligi ipak nisu izborili plasman u elitnu ABA ligu. Naime, maksimalan broj učesnika koji mogu igrati ABA ligu iz jedne države jeste pet timova, a već toliko kluba iz Srbije nastupa u ABA ligi.

Tako će Zlatibor morati razigravati sa najlošijim srbijanskim timom iz ABA lige, dok će u elitu direktno MZT kojem je večerašnje finale bila čista formalnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi