Borac poveo u seriji protiv Zlatibora
FOTO: Borac Čačak / Duško Radišić

Tim iz Čačka na korak do opstanka

Borac poveo u seriji protiv Zlatibora

E. Dindić

U okviru prve utakmice ABA lige tačnije borbe za opstanak u njoj ekipa Borca iz Čačka na svom terenu dočekala je Zlatibor  i na kraju upisala pobjedu rezultatom 85:80. 

Imali su domaći nakon prvih 10 minuta visokih 27:14. U drugom periodu bude se gosti koji ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 20:14. Nakon dva perioda igre rezultat na semaforu u Čačku glasio je 41:34 u korist domaćeg sastava.

Ponovo dobra igra Borca u trećem periodu koji rješavaju u svoju korist rezultatom 24:19.Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 65:53 u korist domaćeg sastava.

Do kraja Zlatibor uspijeva da smanji visoku prednost, ali za nešto više od časnog poraza nije bilo vremena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji kod Borca bio je Marko Pecarski sa 23 poena dok je Aleksa Novaković dodao 13. Bolji od ostalih u timu iz Čajetine bio je Dimitrije Nikolić sa 19, odnosno Dušan Kutlešić sa 13.

Mjesto u ABA ligi će osigurati ekipa koja stigne do dvije pobjede. Naredni meč je na programu 4. maja u Čajetini, a eventualna majstorica, igrala bi se 8. maja u Čačku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti