Zlatko Golijanin: Nalazimo se u jako teškoj situaciji, ali sve je u našim rukama
Teška situacija za tim iz Srebrenika

Košarkaš Gradine nakon jučerašnjeg susreta protiv Slobode

Zlatko Golijanin: Nalazimo se u jako teškoj situaciji, ali sve je u našim rukama

E. Dindić

Košarkaši Slobode i Gradine u okviru 18. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine odigrali su svoj susret u velikoj dvorani Mejdan. U jednoj tvrdoj utakmici Sloboda je na kraju upisala pobjedu rezultatom 82:72.

Izabranici Bojana Kusmuka u pojedinim trenutcima susreta opasno su prijetili favorizovanim košarkašima Slobode da utakmicu odvedu u egal, ali u ključnim momentima susreta pravili su dosta tehničkih pogrešaka, što ih je na kraju koštalo i potencijalnog iznenađenja u ovom susretu.

Jedan od najboljih u redovima Gradine u jučerašnjem susretu bio je Zlatko Golijanin koji je susret završio sa 11 postignutih poena.

"Jučerašnjom utakmicom protiv Slobode, u jednu ruku mogu da budem zadovoljan, dok u drugu nikako. Povrijedio nam se najbolji košarkaš ove sezone Dejan Bjelić, a o stepenu njegove povrede znaćemo više u narednim danima. Što se tiče samog susreta odigrali smo jednu jako dobru utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme kada smo stizali rezultat, te našim greškama dozvolili da se odvoji na pristojnu razliku.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Imali smo šansu u jednom trenutku kada smo prišli na pet poena zaostatka, ali izgubili smo par lopti u idućim napadima što nas je koštalo egal završnice. Nalazimo se u jako teškoj situaciji, tako da će nam ova pauza što slijedi pomoći dosta da se konsolidujemo, i okrenemo se spremanju za bitne utakmice koje nam slijede", rekao je Golijanin te dodao:

Pokazujemo napredak u igri u odnosnu na period kada su nam tek sigli novi saigrači u klub. Međutim, imamo još mnogo posla ako želimo da izborimo opstanak. Dobra stvar u cijeloj ovoj priči je ta što direktnog konkurenta za opstanak ekipu Studenta dočekujemo u Mejdanu, kao i Mladost koju ćemo pokušati iznenaditi na svom parketu. Jedino gostovanje koje imamo je kod Bratunca. Nadamo se da ćemo sa tim pobjedama povećati sebi šanse za opstanak. Sve je sada u našim rukama, naporan rad nas očekuje u narednom periodu." završio je Golijanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi