Zmajevi će kvalifikacije za Eurobasket igrati u "balonu"

FIBA odlučila

Zmajevi će kvalifikacije za Eurobasket igrati u "balonu"

A. Čaušević

Kvalifikacije za sva kontinentalna prvenstva igrat će se u “balonima” zbog pandemije koronavirusa, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA).

„Uzimajući u obzir zdravlje i sigurnost igrača, trenera i službenih osoba, a slijedeći preporuku Medicinske komisije FIBA i Komisije za takmičenja FIBA, Izvršni odbor je u vezi s kvalifikacijama za kontinentalna prvenstva u novembru 2020. i februaru 2021. godine donio dvije odluke.

Sve utakmice u oba prozora trebale bi se igrati u “balonu”, umjesto domaćih i gostujućih utakmica, uz saglasnost lokalnih vlasti zaduženih za zdravstvo i u skladu s FIBA-inim zdravstvenim protokolima uključujući PCR testiranje i strogo kontrolisani ulazak u sigurno okruženje u gradu domaćinu.

"Svaki 'balon' sastojat će se od 4 ili 8 timova (jedna ili dvije kvalifikacijske grupe). O domaćinima će se odlučivati na regionalnom nivou i bit će određeni u narednom periodu. FIBA će svakodnevno nastaviti pratiti situaciju s pandemijom Covid-19 virusa i po potrebi slati dalje informacije u vezi sa FIBA takmičenjima”, saopštila je FIBA.

Podsjećanja radi Bosna i Hercegovina se nalazi u grupi sa Grčkom, Latvijom i Bugarskom. Nakon dva odigrana kola naši košarkaši imaju polovičan učinak, pobjedu nad Latvijom i poraz od Grčke.

Top Komentari

Lafo
Da se pita naš krizni štab, utakmice bi se igrale u prepunim dvoranama gdje možeš šišu naručiti dok gledaš!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi