Zmajevi sa elitom nakon sedam godina: Prvi izazov za Nurkića i društvo je Mađarska!

Meč počinje u 14:30

Zmajevi sa elitom nakon sedam godina: Prvi izazov za Nurkića i društvo je Mađarska!

Admin Čaušević

Bosnu i Hercegovinu danas očekuje prvi meč Evropskog prvenstva u košarci.

Pobjedom u kvalifkacijama za SP košarkaški Zmajevi su na fantastičan način najavili svoj nastup među evropskom elitom nakon sedam godina odsustva.

Boje reprezentacije BiH na ovogodišnjem Eurobasketu branit će kapiten Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, John Roberson, Aleksandar Lazić, Amar Gegić, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Edin Atić, Ajdin Penava i Sani Čampara.

Selektor reprezentacije je Adis Bećiragić, a rivali u grupnoj fazi su Njemačka, Slovenija, Francuska, Litvanija te Mađarska koja je i prvi protivnik našoj selekciji.

"Grupa je teška, imamo tu tri tima koja su u top 5 u Evropi, ali za nas je najvažniji meč s Mađarskom. Želimo prvenstvo otvoriti velikom pobjedom i onda odigrati preostale četiri utakmice i vidjeti koliko možemo", u najavi meča je kazao Gordan Firić.

"Gledali smo Mađarsku i vidjeli da je to jako dobar tim. Lopta lijepo ide u njihovim napadima, a igraju dobro i bez lopte. Imaju jako dobre igrače poput Hange, koji ima veliko iskustvo. Biće veoma teško", istakao je Firić.

Oglasi

U bh. taboru su svakako najveća očekivanja od Nurkića i Muse kojim će ovo bit prvi seniorski Eurobasket i definitivno će morati biti na nivou.

Musa će u novoj sezoni igrati u Realu, a upravo iz te ekipe dolazi najbolji mađarski košarkaš Adam Hanga pa će nekadašnji najbolji mladi igrač Evrope biti i više nego motovisan.

Nurkić je u duelu protiv Francuza pokazao snagu i da je zaista vrhunski košarkaš. Svoju snagu i energiju bi trebao prenijeti i na ostatak ekipe. Ako se to desi onda se i imamo čemu nadati.

Inače, ovo je 41. izdanje Evropskog prvenstva za košarkaše i bit će održano u četiri zemlje. Pored Njemačke domaćini su još Italija, Češka i Gruzija.

Za titulu prvaka borit će se 24 reprezentacije, a završnica će biti održana u Njemačkoj. Za prvog favorita turnira slovi reprezentacija Srbije predvođena Nikolom Jokićem, dok pažnju treba obratiti i na Sloveniju sa Lukom Dončićem te Grčku sa Giannisom Antetokounmpom.

Top Komentari

Baboisback
Idemo ludo,idemo jako
3 0
Adnan tz
Sretno zmajevi,vi ste barem na EP.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi