Zrinjski iznenadio Sparse u gostima, Sloboda nakon velike borbe poklekla u Mejdanu

Liga za prvaka BiH

Zrinjski iznenadio Sparse u gostima, Sloboda nakon velike borbe poklekla u Mejdanu

S. Pašalić

Košarkaši Zrinjskog su večeras iznenadili ekipu Sparsa u 9. kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine i slavili sa visokih 75:56.

Zrinjski je nešto bolje igrao i u prvom poluvremenu i na odmor otišao sa vodstvom 37:32. U nastavku su gosti odigrali puno bolje od domaćih i u trećoj četvrtini napravili veliku prednost koju su do kraja utakmice još malo i povećali te slavili sa 75:56.

Smajlagić je predvodio Zrinjski do pobjede sa 18 poena, dok je kod Sparsa Protić bio najefikasniji sa također 18 poena.

Široki Brijeg je u Mejdanu u veoma uzbudljivoj utakmici slavio protiv Slobode sa 82:76. Sloboda je dobro krenula u utakmicu i dobila prvu dionicu sa 20:17, ali je Široki Brijeg puno bolje odigrao drugu četvrtinu te je na poluvrijeme otišao sa vodstvom 37:36.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U nastavku je ponovo Sloboda bolje krenula i na kraju treće četvrtine imala prednost 54:52, ali je Široki Brijeg sjajno odigrao posljednju četvrtinu u kojoj je ubacio 30 poena i na kraju slavio sa 82:76.

U posljednjoj utakmici Vogošća je slavila protiv Mrkonjić Grada sa 83:82. Domaći su odigrali odlično prvo poluvrijeme i na odmor otišli sa 47:36 u svoju korist, ali je Vogošća u nastavku napravila preokret i stigla do pobjede 83:82.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi