Trener Zrinjskog nakon pobjede nad Sparsima

Vlašić: Čestitam svojim igračima na želji i htijenu

S. Mlaćo

Zrinjski je večeras u 3. kolu Lige za prvaka sa 91:66 deklasirao Sparse.

Mostarci su očitali pravu lekciju Sarajlija, te na kraju zasluženo osvojili nova dva boda. Plemići su drugi period dobili 33:9, te je to i presudilo u nastavku meča.

Nakon meča svoj komentar dao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

"U utakmicu smo krenuli sa nekoliko grešaka u odbrani i došli u minus. Nismo nametnuli onaj ritam, a ja sam rekao u pripremi utakmice ko bude kontrolirao ritam i skok da će i slaviti u ovom meču. Kada smo krenuli sa agresivnom odbranom po cijelom terenu brzo smo uhvatili priključak i otišli na neku razliku, te iznenadili domaćine. Sparsi su imali dosta ishitrenih šuteva, a mi smo uspjeli to kontrolirati", kazao je Vlašić, te dodao.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Pitanje pobjednika je bilo rješeno posljednjih pet minuta. Čestitam svojim igračima na želji i htijenju, te želim da nastavimo u ovom ritmu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi