Zrinjski namučio Sparse u Skenderiji

Nova pobjeda Sparsa

Zrinjski namučio Sparse u Skenderiji

Midhat Šljivak

Košarkaši Sparsa uz dosta su muke savladali Zrinjski iz Mostara (76:72) u susretu 11. kola Lige 12 košarkaškog prevenstva BiH.

Nisu nimalo lagano sarajevski košarkaši stigli do pobjede u ovom susretu. Zrinjski se pokazao kao jako dobar rival, a Mostarci su nakon prvih 10 minuta igre imali i četiri poena prednosti, 16:12.

Ipak, nastavak prvog dijela pripao je domaćem timu. Troran Brown je trojkama uspio da osigura Sparsima četiri poena prednosti, koliko je bilo na poluvremenu meča, 38:34.

Zrinjski je i u nastavku igrao dosta dobro. Konstantno su bili u igri, pa je meč bio više nego zanimljiv. 

Ipak, na kraju su Sparsi ipak uspijeli da prelome utakmicu. Gajić je pogodio trojku kada je trebalo, a priključio se i Brown važnim poenima iz tranzicije na minut do kraja.

Međutim, s dvije trojke Zrinjski je došao do sami minus dva na 30-ak sekundi do kraja (74:72), ali ipak na kraju do iznenađenja nisu mogli.

Sparsi su tako stigli do nove pobjede, ukupno 10 u ovom prvenstvu, a do nje ih je vodio Stefan Glogovac s 22 poena, Kenan Bajramović je dodao 21, a Brown 15. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Za goste je Ali Demić ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti