Zrinjski poražen na Cetinju
Košarkaši HKK Zrinjskog su i na Cetinju nastavili s ovosezonskim navikama - porazima. Bolji od njih bio je domaći Lovćen.

Sedmi poraz u osam utakmica u ABA 2 ligi

Zrinjski poražen na Cetinju

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog nastavili su s rasipanjem bodova na terenima ABA 2 lige. Večeras su na Cetinju poraženi od strane domaćeg Lovćena rezultatom 83:73 što im je čak sedmi poraz iz osam odigranih kola.

Riješio je domaćin pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu iako se očekivala nešto neizvjesnija utakmica. Sigurnih +16 na poluvremenu Lovćen je lagano održavao do samog kraja i njegova pobjeda nijednog trena nije došla u pitanje.

Očigledno je da u igri Zrinjskog još od početka ove sezone nešto ne štima i da su promjene u igračkom kadru i više nego nužne. 

Miloš Popović sa 17 i Nemanja Todorović sa 16 poena predvodili su ujednačeni napad domaćina dok je Lopičić dodao 11 poena. Aleksandar Todorović s 23 poena i Sven Smajlagić sa 17 najraspoloženiji kod našeg prvaka.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Lovćen: Pilčević 9, A.Popović 10, Bogdanović, Vrbica 5, Parača, Lopičić 11, Lelić 9, Božović 2, M.Popović 17, Đukanović 4, Todorović 16, Đoković 10

HKK Zrinjski: Spieth, Šutalo, Petrić, Smajlagić 17, Sokolović, Todorović 23, Šamadan 3, Miličević 7, Pandurić, Ljujić 6, Bakić 8, Ramljak 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi