Zrinjski savladao Široki i upisao prvu pobjedu

Hercegovački derbi pripao Mostarcima

Zrinjski savladao Široki i upisao prvu pobjedu

Odličnu košarkašku predstavu pružili su večeras u hercegovačkom derbiju igrači Zrinjskog i Širokog.

Mostarci su slavili s uvjerljivih 89:73 i zabilježili prvu pobjedu u Ligi 6 dok su gosti vezali drugi poraz. Mostarska dvorana Bijeli Brijeg bila je prepuna navijača obiju momčadi, atmosfera je uistinu bila prava košarkaška. Nisu gosti večeras imali raspoloženog igrača koji je mogao parirati sjajnim Miličeviću, Brummitu i Murryju.

Od samog početka mostarski košarkaši nametnuli su svoj tempo i držali ga do kraja susreta. Miličević s 21 poenom najbolji, u stopu su ga pratili Murry s 19 i Brummit s 17 poena. Jedini raspoložen za igru kod gostiju bio je Amerikanac Cromer sa 18 poena. Grijeh bi bio ne spomenuti neke bespotrebne odluke sudačkog trojca Bijedić- Nikšić- Lasetović kojima su uspjeli iziritirati igrače obje momčadi, no srećom njihovi previdi nisu utjecali na konačni ishod i uvjerljiv trijumf Mostaraca.

HKK Zrinjski - HKK Široki 89:73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi