Zrinjskom hercegovački derbi

Zrinjskom hercegovački derbi

 Dvorana Bijeli Brijeg u Mostaru i dalje je neosvojiva utvrda, bilo da se radi o domaćem prvenstvu, bilo o ABA 2 ligi.

Večeras su košarkaši HKK Zrinjskog u susjedskom derbiju savladali HKK Široki rezultatom 75:66. U teškoj utakmici, atletski i energetski izuzetno zahtjevnoj, bolje su se snašli domaći košarkaši i nastavili niz nepobjedivosti na BiH košarkaškim parketima.

Gledali smo izuzetno nervoznu, na momente konfuznu košarku, s puno promašaja, te je blago rečeno, ova utakmica na momente bila i negledljiva. Ipak, u svemu tome, Mostarci su imali više raspoloženih košarkaša te zasluženo slavili.

Princ je predvodio svoj tim sa 16 poena, a njemu uz bok bili su Ramljak s 15 i Brummit s 13 poena. Mateo Čolak i Dario Drežnjak, svaki s po 15 ubačaja bili su bolji od ostalih kod Širokog, a potpuno je podbacio kapetan Ivan Karačić.
Imali su gosti i velikih primjedbi na suđenje Bijedića i Zurapovića, no to nije, u konačnici promijenilo ništa. Zrinjski je s omjerom 7-0 uvjerljivo prva momčad prvenstva Bosne i Hercegovine.

Zrinjski - Široki 75:66

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Šutalo 11, Kuzman, Princ 16, Sokolović 10, Demić 5, Begić 1, Barać, Brummit 13, Miličević 2, Ljujić 2, Ramljak 15

Široki: Naletilić 4, Lončar 4, Mikulić 8, Soldo, Planinić, Čolak 15, Zubac 8, Karačić 5, M.Drežnjak 4, D.Drežnjak 15, Batinić 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi