Zubac: Spremni smo protiv Bosne upisati prvu pobjedu u Ligi za prvaka
Foto: Facebook/HKKŠiroki

Novi kapiten Širokog poručio pred subotnji meč

Zubac: Spremni smo protiv Bosne upisati prvu pobjedu u Ligi za prvaka

Za vikend se nastavlja takmičenje u Ligi za prvaka BiH, a jedan od susreta koji će privlačiti pažnju ljubitelja košarke u našoj zemlji je i duel Širokog i Bosne.

Bosna na Pecaru stiže nakon velike pobjede nad Igokeom u prošlom kolu, dok se Široki nada prvom trijumfu u Ligi za prvaka.

I novi kapiten Širokog Jure Zubac se nada pobjedi svoje ekipe. Treba istaći da je Uprava HKK Široki odlučila da će Zubac biti kapiten ekipe u nastavku sezone, a ovaj sjajni bek je istakao za klupsku stranicu da mu je time ukazana izuzetna čast.

"Svakom igraču je čast postati kapiten, pa tako i meni, posebno u klubu u kojem sam od početka svoje karijere. Znamo da je Široki veliki klub koji ima veliku povijest i tradiciju. Meni kao kapitenu je najvažnije da smo mi dobra ekipa na parketu i izvan parketa, da živimo svi za jednoga i da zajedno pokušamo ostvariti postavljene ciljeve", izjavio je Zubac, pa prokomentarisao narednu utamicu protiv Bosne:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"S kvalitetom Bosne smo dobro upoznati, iskusna su momčad i dobro su popunjeni na svim pozicijama, igraju dosta brzu košarku. Pritisak utakmice postoji jer smo prošla dva kola upisali poraze, međutim dobro smo se pripremili i spremni smo pred našim navijačima, koje ovim putem pozivam da nas dođu podržati, ostvariti prvu pobjedu u Ligi za prvaka".

Susret između Širokog i Bosne je na rasporedu u subotu od 19:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije