Zvezda bolja od Unicaje u dramatičnoj završnici

Zvezda bolja od Unicaje u dramatičnoj završnici

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zveze savladali su Unicaju sa 80:76 u neizvjesnoj završnici u 24. kolu Eurolige.

Zvezda je u dvorani Aleksandar Nikolić uspjela ostvariti važnu pobjedu, ali i sam rezultat dovoljno govori koliko je teško bilo crveno-bijelima u ovom meču.

Sada se Zvezda na tabeli izjednačila sa španskim timom sa 10 pobjeda i 14 poraza. Počelo je bolje po domaći tim, koji su poveli 11:6, mada je na kraju prve dionice bilo 24:24.

Do odlaska na odmor Zvezda je uspjela da stekne tri poena prednosti (40:37), bilo je potom i plus 10 krajem treće četvrtine, ali se Unicaja vratila i u završnici napatila Zvezdu, koja ipak dolazi do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Taylor Rochestie je s 21 poenom predvodio domaće, dok je 13 ubacio Milo Bjelica, a 11 James Feldeine. Na drugoj strani Adam Waczynski je ubacio 13, a po 12 su dodali Dragan Milosavljević i Jeff Brooks.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi