Zvezda dovela još jednog Amerikanca

Deon Thompson u Zvezdi

Zvezda dovela još jednog Amerikanca

Midhat Šljivak

Američki košarkaš Deon Thompson novi je član beogradske Crvene zvezde.

Ovaj 28-godišnji košarkaš u redove crveno-belih stiže iz turskog Galatasaraya, gdje je proveo proteklih nekoliko mjeseci.

Radi se o fizički jako moćnom košarkašu. Visok je 204 centimetra i igra na poziciji krilnog centra i sigurno je da će za Zvezdu predstavljati veliko pojačanje.

Thompson je završio poznati univerzitet Sjeverna Karolina. Nije prošao na NBA draftu, pa se odlučio karijeru nastaviti u Evropi.

Igrao je za veliki broj klubova, među kojima su Olimpija, Bayern, Alba, a jednu sezonu je proveo i u Kini.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ove sezone je u dresu Galatasaraya u Euroligi odigrao 13 utakmica. Imao je veoma malu minutažu i po meču je ubacivao nešto više od četiri poena uz dva skoka.

Thompson je već stigao u Beograd, gdje će već danas imati priliku da nove saigrače vidi na djelu u duelu protiv Zadra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi