Sjajna partija Stipanovića, Cedevita u polufinalu

Superkup ABA lige

Sjajna partija Stipanovića, Cedevita u polufinalu

E. Škorić

Košarkaši Cedevite plasirali su se u polufinale Superkupa ABA lige.

Nakon što su jučer Partizan i Budućnost izborili prolaz u polufinale Superkupa regionalnog šampionata koji se igra u Laktašima, danas je to pošlo za rukom i igračima Cedevite.

Cedevita je u hrvatskom okršaju pobijedila Zadar u dosta teškoj i neizvjesnoj utakmici čiji pobjednik nije bio poznat do samog kraja.

Poslije prve dionice Cedevita je vodila 23:17, no u nareedne dvije znatno bolja igra Zadrana koji su došli u jednom trenutku i do vodstva, ali na kraju su ipak poraženi rezultatom 85:77.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Andrija Stipanović ubacio je 14 poena u Cedeviti, imao je četiri skoka, tri asistencije, jednu ukradenu loptu, tri izgubljene i jednu blokadu. Lima je također ubacio 14 u pobjedničkom sastavu, a najefikasniji je bio Bell sa 23 poena. Kod gostiju Grant je ubacio 21 poen, 12 je dodao Šralja, a 10 Božić.

U polufinalu će Cedevita igrati protiv boljeg iz duela Crvena zvezda - Petrol Olimpija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi