Zvezda propustila prvu meč-loptu za četvrtfinale

Euroliga

Zvezda propustila prvu meč-loptu za četvrtfinale

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde teško su poraženi od Darussafake u 13. kolu Top 16 faze Eurolige.

Zvezda je mogla pobjedom da osigura četvrtfinale Eurolige, no ovako su crveno-bijeli zakomplikovali sebi situaciju i puno teže će do plasmana među osam najboljih u Evropi.

Darussafaka je bila uvjerjiva u Beogradu, pošto je slavila sa 80:61 i tako je stigla do četvrte pobjede. 

Dobro je Zvezda otvorila utakmicu, pa je stigla do 8:2, da bi na kraju prve četvrtine vodila 20:15. Na poluvremenu su Turci bili u vodstvu (35:34).

Na kraju treće četvrtine Darussafaka je vodila šest razlike (55:49), a u zadnjih 10 minuta dotukla je nemoćnu ekipu Zvezde.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Wilbekin je sa 19 poena vodio goste do pobjede, dok je Gordon dodao 14 poena. U domaćem timu Miller je ubacio 18, a Dangubić 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi