Zvezda rutinski kod Zadra

Nastavili pobjednički niz

Zvezda rutinski kod Zadra

Košarkarkaši Crvene Zvezde slavili su večeras i treću pobjedu u ABA ligi ove sezone i to u gostima kod Zadra sa 103:66.

Zvezda je opravdala ulogu velikog favorita na ovom meču, a domaći su dobar otpor pružili samo u prvoj četvrtini kada je bilo nerješeno 23:23.

Nastavak meča vodio je isključivo na jednu stranu. Zvezda je drugi period riješila u svoju korist sa čak 14 poena razlike (26:12) te je već tada bilo jasno da će se domaći veoma teško vratiti u meč.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Drugu poluvrijeme donijelo je još bolju igru Zvezde koja je dobila i treću i četvrtu dionicu te na kraju slavila uvjerljivu pobjedu. Do trijumfa ih je vodio Simonović koji je ubacio 15 poena, dok je Dangubić dodao 13. S druge strane, Mazalin je imao 18 poena, dok je Marinković dodao 18. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti