Zvezda se priključila Cedeviti u finalu ABA lige

Crveno-bijeli slavili ubjedljivu pobjedu protiv Budućnosti

Zvezda se priključila Cedeviti u finalu ABA lige

D. Rakanović

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige nakon što su večeras u majstorici polufinala ubjedljivo savladali Budućnost sa 82:59.

Zvezda je u prepunoj dvorani u Železniku prelomila utakmicu odličnom trećom četvrtinom periodu slavila pobjedu i plasirala se u finale gdje će se sastati sa zagrebačkom Cedevitom.

Budućnost je hrabro ušla u utakmicu i sa dvije trojke Šehovića stekla prednost 5:8, ali Zvezda veoma brzo pravi seriju od 13:0 i odlaze na dvocifrenu razliku. Budućnost se mini serijom 4:0 i smanjila razliku na šest poena zaostatka nakon prvog perioda igre. 

Gosti su dobro otvorili i drugu četvrtinu i preko Reynoldsa, Savovića i Popovića izjednačuju rezultat, ali je Gudurić uzvratio trojkom i domaći ponovo vode. Zvezda nakon toga preko Kuzmića i Jenkinsa dolazi do osam poena prednosti (34:26). Budućnost je držao u igri Boris Savović koji je pogađao iz svih pozicija, a nakon druge četvrtine su imali zaostatak od šest poena (35:29).  

Branilac titule u ABA ligi je dobro otvorio drugo poluvrijeme i mini serijom 4:0 ponovo odlaze na dvocifrenu prednost. Krilni centar Budućnosti Savović u 22. minutu nakon izgubljene lopte pravi namjernu i tehničku grešku, a Simonović iskorištava sva tri slobodna bacanja i odmah nakon toga pogađa trojku za prednost od 16 poena (45:29). Reynolds trojkom i bacanjem pokušava da vrati Budućnost u život, ali Jenkins i Simonović ubacuju nove trojke i Zvezda stiže do 20 poena prednosti (53:33). Budućnost do kraja trećeg perioda uspijeva smanjiti razliku na 16 poena (67:51).

Međutim, u posljednjem periodu nisu mogli da ugroze prednost Zvezde, tako da su izabranici Dejana Radonjića slavili veliku pobjedu i obezbijedili nastup u finalu regionalne lige. 

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Charles Jenkins sa 17 poena, uz šest asistencija. Marko Simonović je dodao 14 poena, a Ognjen Kuzmić 13 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U sastavu Budućnosti Boris Savović je postigao 16 poena, koliko je ubacio i J.R. Reynolds.

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je na parketu proveo blizu 28 minuta i za to vrijeme je postigao osam poena, uz pet skokova, četiri asistencije i tri izgubljene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi