Zvezda srušila evropskog velikana, veliki preokret Fenera
Foto: EPA

Pobjeda Zvezde u Atini

Zvezda srušila evropskog velikana, veliki preokret Fenera

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su fantastičan meč u trećem kolu Eurolige. Beogradski tim je večeras slavio u Atini protiv Panathinaikosa rezultatom 74:63.

Nije ovaj meč ponudio lijepu košarku. Odbrane su bile jako čvrste, a na kraju je beogradski tim pokazao više, te zasluženo stigao do prvog trijumfa u Top 16 fazi.

Ključna je u ovom susretu bila posljednja dionica. Odličnom odbranom i sjajnim napadom su prelomili meč u svoju korist, te su stigli do pobjede

Do trijumfa je crveno-bijele vodio Maik Zirbes sa 12 poena, Lazić i Štimac su dodali po 11, dok je kod domaćih James Gist ubacio 15 poena.

Fenerbahče je u Istanbulu savladao Lokomotiv Kuban rezultatom 85:79.

Ruski tim je vodio gotovo cijelim tijekom utakmice, ali je na kraju popustio. Tim Željka Obradovića je dominirao u posljednjoj četvrtini. Ovaj dio igre su dobili s 34:19, te su stigli do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jan Vesely je u pobjedničkom timu ubacio 17 poena, Luigi Datome je dodao 16, dok je kod gostiju Victor Claver ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi