Zvezda stizala minus 13 u Valenciji i došla do nove velike pobjede

Crveno-bijeli opet slave

Zvezda stizala minus 13 u Valenciji i došla do nove velike pobjede

E. Škorić

Crna serija Valencije se nastavila i večeras, pošto je Crvena zvezda slavila na ovom gostovanju sa 86:82 u 12. kolu Eurolige.

Valencia je dobro krenula u ovu sezonu, ali je onda ušla u seriju poraza i ista traje i nakon ove utakmice.

Bolje meč otvaraju domaći, ali Zvezda ubrzo pravi seriju 7:0 i stiže do 15:9 vodstva, da bi na prvoj dvominutnoj pauzi imala 26:22 vodstvo nad domaćim timom.

U drugoj četvrtini Beograđani odlaze na dvocifrenu prednost, ali u nastavku pada ritam igre gostiju, pa je Valencia uspjela da preokrene. I kada se činilo da će domaćin lagano slaviti, slijedi novi povratak, Zvezda stiže do izjednačenja tri minute prije kraja.

Pametnom igrom crveno-bijeli su uspjeli da izađu kao pobjednici na kraju i da ostvare novu pobjedu, a uz to produže krizu "šišmiša".

Potražite više informacija na temu Euroleague:

James Feldeine je ubacio 26 poena u pobjedi Zvezde, dok je 13 dodao Taylor Rochestie, a 10 Pero Antić. U timu Valencije Fernando San Emeterio je ubacio 17, Tibor Pleiss 13, Erick Green 10 poena.

Ranije je Panathinaikos sa 80:72 savladao Milano uz 20 poena KC Riversa, a Vladimir Micov je sa 13p bio najbolji kod Grka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi