Zvezda u Minhenu očitala lekciju Bayernu!

Velika pobjeda crveno-bijelih

Zvezda u Minhenu očitala lekciju Bayernu!

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde napravili su nevjerovatan rezultat, te su u Minhenu savladali Bayern sa 90:79.

Zvezda je bila autsajder uoči utakmice petog kola Eurolige, ali je uspjela da stigne do druge pobjede u grupi A.

Nakon Strasbourga i pobjede, Zvezda je uvezala tri poraza, a niko nije očekivao da će u Minhenu, u Audi domu, trijumfovati nad njemačkim velikanom.

Gosti iz Beograda odlično su otvorili meč, imali plus osam (13:5), a na kraju prve četvrtine rezultat je glasio 19:19.

Zvezda je vodila početkom drugog perioda igre, ali je onda Bayern ubacio u brzinu više, te na poluvrijeme otišao sa plus pet. Nakon 20 minuta igre rezultat je bio 43:38.

Nekoliko puta su se ekipe smjenjivale u vodstvu u trećoj dionici. Dosta uzbuđenja u zadnjih 10 minuta, a onda Zvezda u finišu stiže do plus pet (80:75) i dvije i pol minute do kraja Bayern nije uspio da se vrati. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Quincy Miller je bio sjajan kod gostiju sa 22 poena Vladimir Štimac je ubacio 18, Marko Simonović 15, od čega 10 u zadnjoj četvrtini, a Nikola Rebić 11 poena. U sastavu Bayerna Duško Savanović je ubacio 19 poena, naš Alex Ranfroe 11 uz četiri asistencije. Johny Bryant je ubacio 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti