Zvezda uz dosta muke savladala Megu, Lazić odličan

Teška pobjeda

Zvezda uz dosta muke savladala Megu, Lazić odličan

Endin Čaušević

Košarkaši Crvene zvezde večeras su kao gosti savladali Mega Bemax (90:85) u okviru 13. kola ABA lige.

Obje ekipe opravdale su epitet derbija i odigrale sjajan meč, a na kraju je Zvezda uspjela da upiše novu pobjedu. Gosti su nakon prve dionice vodili sa 25:24, no osjetnu prednost napravili su već u drugoj četvrtini kada se na pauzu otišlo kod rezultata 51:38 za goste.

Međutim, Mega je uspjela da zaigra mnogo bolje u nastavku utakmice i ponovo dođe na jednocifren zaostatak. Domaći su dali maksimum da pokušaju preokrenuti rezultat i slaviti, ali nisu uspjeli. Prevagnulo je iskustvo Zvezde koja je pobijedila sa 90:85.

Najefikasniji u ekipi Zvezde večeras je bio Feldeine koji je ubacio 24 poena, dok je Rochestie dodao 15 poena. U ekipi Mege istakao se bh. košarkaš Aleksandar Lazić koji je ubacio 17 poena, te je bio najefikasniji u svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi