Zvezda se borila do samog finiša, ali Panathinaikos slavio pobjedu

Euroliga, 14. kolo

Zvezda se borila do samog finiša, ali Panathinaikos slavio pobjedu

Crvena zvezda je u dvorani Aleksandar Nikolić ugostila grčki Panathinaikos. Iz velike borbe tokom svih 40 minuta uspješniji je izašao Pao koji je slavio rezultatom 63:69.

Nakon početnog vodstva gostiju, Zvezda je polovinom prve četvrtine nakratko došla do prednosti, ali Pao ipak rješava ovu dionicu u svoju korist rezultatom 15:20.

Zanimljivo je bilo i u drugoj četvrtini. Domaći su igrali nešto bolje i ponovo dolaze do manje prednosti, ali gosti opet uzvraćaju i na poluvrijeme odlaze sa plus tri (38:41).

Treća dionica donosi veliku seriju Panathinaikosa koji prvi put na utakmici dolazi do dvocifrene prednosti. Gosti u zadnjih 10 minuta ulaze sa plus devet, a iako se očekivalo da će lagano privesti susret kraju, Zvezda se uspijeva vratiti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ipak, košarkaši domaće ekipe nisu uspjeli više od toga da završnicu učine zanimljivom, pa su na kraju poraženi.

Ekipu Panathinaikosa je do pobjede predvodio američki dvojac, James Gist i Marcus Denmon. Njih dvojica su ubacili po 16 poena, dok je kod domaćih najefikasniji bio James Feldeine sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi