Zvezda razbijena u Istanbulu

Poraz crveno-bijelih

Zvezda razbijena u Istanbulu

Edmir Škorić

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Crvenu zvezdu sa 82:56 u meču 13. kola Eurolige.

Crvena zvezda je bila nemoćna na gostovanju u Istanbulu i doživjela je težak poraz od ekipe koju predvodi Željko Obradović.

Iako je slavila u posljednja tri meča Eurolige, Zvezda večeras nije bila uspješna. Nakon prve četvrtine Fener je vodio 17.11, a na poluvremenu je bilo 41:33.

Tu su se gosti iz Beograda još dobro i držali, a onda je krenula serija Fenera u trećoj dionici, pa je turski tim vodio čak 20 razlike prije ulaska u zadnju dionicu (62:42).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rasterećeni Fener je potom ubacivao sve, pa i došao do još uvjerljivije pobjede. Za turski tim ovo je deveta pobjeda, a Zvezdi je ovo bio osmi poraz u Euroligi.

Jan Vesely je ubacio 15 u pobjedi Fenera, dok su Brad Wanamaker i Luigi Datome dodali po 13, a James Nunnally 12 poena. Na drugoj strani Ognjen Dobrić je ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi