Zvezdi pobjeda u Baru
Foto: ABA

Uz dosta muke

Zvezdi pobjeda u Baru

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su kao gosti u Baru ekipu Mornara rezultatom 74:82.

Nije aktuelni prvak ABA lige lagano stigao do trijumfa na nezgodnom gostovanju, a domaći su u prvih deset minuta igrali zaista odlično i činilo se kako su na putu ka iznenađenju.

Imali su u prvoj četvrtini čak i 13 poena prednosti, Zvezda je uspjela da to smanji i nakon deset minuta igre bilo je plus osam u korist Mornara, 27:19.

Iako su domaći košarkaši vodili i tokom većeg dijela druge dionice, zvezda je na odmor otišla vodstvo. Uspjeli su potpuno nadigrati domaće u samom finišu prvog poluvremna i na odmor su otišli sa tri poena prednosti, 44:47.

Treći period donosi mnogo bolju igru Zvezde. Oni su bili ti koji su potpuno kontorlisali igru, prednost je konstantno bila dvocifrena i išla je na maksimalnih plus 13. Na ulasku u posljednju četvrtinu beogradski tim je imao deset razlike, 56:66.

Iako su košarkaši Mornara opasno prijetili u posljednjoj dionici, Zvezda nije dozvolila preokret. Uspjeli su završiti posao i stići do pobjede u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Feldine i Janković sa po 18 poena, dok je kod Mornara isti broj poena ubacio Uroš Luković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi