Zvijezda Sacramenta ima godinu dana više nego što  su svi mislili
U Kingsima su znali za ovaj podatak

GM Sacramenta potvrdio istinitost navoda

Zvijezda Sacramenta ima godinu dana više nego što su svi mislili

Emir Dindić

Svijet sporta godinama potresaju vijesti o starosti pojedinih sportaša, tačnije o njihovom broju godina. U većini slučajeva ta nagađanja pokažu se netačnim. 

Međutim, u NBA ligi se pojavio slučaj koji je dobio i svoju službenu potvrdu.

Član Sacramento Kingsa Buddy Hield u ponedjeljak proslavio je svoj rođendan. Na svim stranicama pa i onima od NBA lige stoji da on od ponedjeljka ima 25 godina, međutim sam košarkaš izjavio je da ima 26.

"To nije moja greška, njihova je. Kada sam prvi put vidio grešku na Wikipediji, moja mama me je pitala zašto su mi upisali krivu godinu rođenja. Rekao sam da nemam pojma", pojasnio je Hield.

Nedugo poslije toga i GM Sacramenta Vlade Divac izjavio je da su oni znali za ovaj podatak da  Buddy Hield ima 26 godina.

Kako je došlo do ove pogreške ostaje da se vidi, ali kako god nastupa sjajno za Sacramento, trenutno je na prosjeku od 19,9 poena 5 skokova i 2,5 asistencije, nikoga previše nije ni briga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi