Legendarni napadač Chelseaja presadio kosu: "Neprepoznatljivo"

"Sredio frizuru"

Legendarni napadač Chelseaja presadio kosu: "Neprepoznatljivo"

E. Škorić

Mnogi se odlučuju na presađivanje kose, a posljednja poznata ličnost koja je to učinila je bivši napadač brojnih evropskih timova, koji je igrao i za Chelsea.

U jednoj klinici u Turskoj legendarni bivši rumunski reprezentativac Adrian Mutu je obavio transplataciju kose. Nakon posjete klinici u Istanbulu, Mutu se pohvalio ovim potezom i šokirao fanove.

“U Istanbulu sam, radim frizuru. Vrijeme nikome ne oprašta, ni u intervjuima se ne vidi da svjetlo sija, nekako sija, zar ne? Bila je to intervencija od nekoliko sati, ali nije ništa bolno, spavao sam", poručio je Mutu.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavila klinika, Adrian Mutu odlučio se za ugradnju kose samo na prednjem dijelu, gdje je imao "praznine".

Oglasi

Mutu je trenutno trener rumunske ekipe CFR Cluj, a prije toga vodio je Neftči iz Bakua, pa je gostovao i na Grbavici kada je ova ekipa igrala u pretkvalifikacijama protiv Željezničara.

Ovaj slavni napadač je u karijeri igrao za čak 14 timova, a posebno ga pamtimo po igrama u dresovima Parme, Chelseaja i Intera, te Juventusa i Fiorentine.

Karijeru je u rodnoj Rumuniji okončao 2016. godine. Ima 77 nastupa i 35 golova za reprezentaciju Rumunije. Uz Gheorghea Popescua i Gheorghea Hagija svakako rumunski fudbaler koji je ostavio najveći trag u svjetskom fudbalu.

Nažalost, karijeru su mu obilježili i razni skandali. Bio je jedno od najvećih i prvih pojačanja u eri Romana Abramoviča u Chelseaju. Doveden je za tada ogromnih 22,5 miliona eura iz Parme. Mutu se na Stamford Bridgeu sjajno snašao, u svoja prva tri nastupa u Premierligi postigao je četiri pogotka i činilo se kako je Chelsea napravio fantastičan posao, a da je rumunjskom reprezentativcu samo nebo granica.

Kako se bližio kraj sezone, Mutu je padao u formi odnosno nije bio tako ubojit kao u jesenskom dijelu. Budući da je bio neprepoznatljiv i na začetku priprema za novu sezonu, Chelsea je 12. jula 2004. odlučio poslati ga na doping kontrolu.

Prvi test je bio negativan, ali onaj drugi, napravljen dva mjeseca kasnije, pokazao je da je pozitivan na kokain. Prvo je sve negirao, a onda priznao da je ovisnik o kokainu. Njegov ugovor je bio raskintu, a on javno osramoćen.

Karijeru je donekle uspio spasiti, odigrao je naknadno jednu sezonu za Juventus, pet u Fiorentini, pojavio se i na još nekoliko adresa, ali pokraj njegova imena ostala je vječna ljaga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi