Zbog njega su mnogi zavoljeli fudbal: Nemoćni pogled i najveći životni skandal čuvenog Del Piera!

Legendarni Il Pinturicchio

Zbog njega su mnogi zavoljeli fudbal: Nemoćni pogled i najveći životni skandal čuvenog Del Piera!

Admin Čaušević

Sredinom i krajem 90-ih godina kada je bio na vrhuncu Alessandro Del Piero bio je fudbalski uzor mnogim mališanima. Igrajući fudbal na ulicama dječaci su takmičili da nose upravo njego ime. Riječ je o istinskom fudbalskom romantiku i bez mrlje u igračkoj karijeri, međutim jedan, ali dovoljno vrijedan skandal je obilježio njegov život.

"Pravi kavaljer nikad ne napušta svoju damu", čuvena je rečenica koju je Del Piero kao prvak svijeta s Italijom izgovorio 2006. godine kada je Juventus izbačen iz Serije A u famoznoj aferi Calciopoli i nikad dokazanim namještenim utakmicama.

Il Pinturichio je vrhunac svoje karijere i najbolje dane proveo u Juventusu i bez dileme je simbol slavnog torinskog kluba te heroj jedne fudbalske generacije.

Bio je prepoznatljiv po ubacivanju sa lijeve strane, vrhunski je pogađao sa ivice kaznenog prostora zbog čega je taj dio terena svojevremeno dobio naziv "Del Piero zona." Njegov zaštitni znakovi su bili slobodni udarci, zabio ukupno 42 gola iz prekida, te broj 10 na leđima.

Alessandro Del Piero se smatra najboljim italijanskim fudbalerom ikada

Dres Stare dame je nosio 19 godina, skupio je 705 nastupa po čemu je rekorder te je sa 290 golova najbolji strijelac u historiji Bianconera. Osvojio je i sve što se može osvojiti.

Na terenu zaista nije imao mrlje, te je bio jako poštovan kako od strane sudija tako i protivničkih igrača. Bio je istinski kapiten i lider svog tima. I kad bi bio ponižavan i omalovažavan kao kod Antonija Contea i Fabia Capella šutio je i trpio te se nikad nije želio isticati u prvi plan.

Oglasi

U životu je napravio samo jedan skandal, ali i to je bilo dovoljno da postane tema žute štampe na Apeninima što i nije čudo pošto je jedan od najpopularnijih ljudi u Italiji.

Sonia Amoruso i Alessandro Del Piero su se upoznali 1999. godine

Uvijek je bio ponizna i skromna osoba, svoj privatni život je čuvao daleko od očiju javnosti, ipak jedan "incident" ga je zauvijek obilježio.

Bila je 2018. godina kada je Del Piero napravio najveći životni skandal i odlučio da se razvede od svoje dugogodišnje supruge Sonije Amoruso.

Del Piero i Sonia su bili zajedno skoro dvije decenije, a na ljeto 2018. godine je samoinicijativon poveo troje djece sa sobom u SAD i nije ga previše zanimalo šta o svemu misli Sonia.

Skromna Italijanka se u tom trenutku jako razočorala te je odlučila da ga napusti o čemu su pisali svi italijanski mediji. Amoruso je ostala da živi u Torinu, a Del Piero i kada bi dolazio u Italiju, dolazio bi u Milano.

U najvećoj krizi su bili 2018. godine

Kao što je poznato Del Piero je tih godina pokrenuo nekoliko privatnih poslova u Los Angelesu uključujući fudbalske akademije i restoran "Broj 10". Zbog poslovnih obaveza je zanemario sve uključujući i porodicu što je dodatno pogodilo Soniu.

Činilo se da je tada razvod neminovan. Ipak, nakon nekoliko mjeseci krize i izbjegavanja, postepeno su se počeli zbližavati i ponovo su zajedno.

Sonia je na kraju bila ta koja je popustila te je otišla kod djece i muža u SAD, a nedavno je cijela porodica zajedno proslavila njen rođendan. Kriza je definitivno iza njih.

Porodica Del Piero danas živi sretan i miran život

Inače, Del Piero i njegova životna saputnica imaju troje djece. U pitanju su sinovi Tobias (2007) i Sasha (2010) te kćerka Dorotea (2009).

Top Komentari

user1661693177
Joj teksta... i skandala!! Covjek ziva legenda, nikad nikakvu mrlju nije imao, dok mu autor ovog teksta nije pripisao isti...
2 0
user1676631476
Citam tekst i cekam da dodjem do skandala, kad ono kraj teksta a skandala nigdje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi