I legenda 'udarila' po Vlahoviću: "Težak je dres Juventusa, nije mi se svidjela njegova partija"

Ni sinoć se nije upisao u listu strijelaca

I legenda 'udarila' po Vlahoviću: "Težak je dres Juventusa, nije mi se svidjela njegova partija"

S. Mlaćo
Juventus je sinoć savladao Freiburg sa minimalnih 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige.

Stara dama tako ima gol prednost, a jedini strijelac bio je Angel di Marija. Ponovo se na meti kritika našao srbijanski napadač Dušan Vlahović kojem je ovo bio peti meč u kojem se nije upisao u listu strijelaca.

Vlahović nije u formi, to je itekako vidljivo, a kritikovao ga je i legendarni Alessandro Del Piero.

"Nije mi se svidjela Dušanova partija. Možda je do psihološkog pritiska, a možda do toga što je dres Juventusa izuzetno težak. Uvijek se u Juventusu više broje utakmice na kojima niste dali gol. Svi smo svjesni da posjeduje kvalitet, zato mi nije jasno zašto iz nekih situacija nije šutirao. Ipak, on uživa povjerenje trenera i navijača i može biti miran te nastaviti raditi“, rekao je Del Piero.

Srbijanski napadač je ove sezone u Seriji A postigao osam golova, a u Evropi je dva puta bio strijelac.

Vlahović je u Juventus stigao iz Fiorentine a nedavno ga spomenuo i predsjednik Fiorentine Rocco Commiso.

Oglasi

"Platili smo 15 miliona eura za Cabrala i Jovića. Oni su zajedno dali 20 golova ove sezone u tri takmičenja, a Vlahović je dao 10 golova za Juventus, a dva od njih iz penala. Zaradili smo 70 miliona eura i mogu reći da je to bio fantastičan posao za nas, a dosta loš za Juventus", rekao je Commisso.

Predsjednik Fiorentine objasnio je da prošle zime jednostavno nije mogao ništa da uradi da Vlahović ostaje jer je on do kraja isforsirao taj transfer.

"On je htio da ide u Juventus i sve je radio da se to desi. Eto, rekao sam da smo od tog novca doveli Cabrala i Jovića i uradili odličan posao, a Juventus nije prošao tako dobro dovođenjem Vlahovića i to su činjenice", dodao je.

Vlahović je u dresu Juventusa od dolaska iz Fiorentine u svim takmičenjima odigrao 44 utakmice, te je zabio 19 golova i upisao šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane srbijanski napadač je u Fiorentini odigrao ukupnjo 108 utakmice, te je postigao 49 golova uz osam asistencija.

Novu priliku da naštima nišanske sprave Vlahović će imati za vikend protiv Sampdorije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi