Rođeni Rus udario na Rusa: "Samo da mi je da vidim tog magarca, samo da je to kopile ovdje..."

Poznati fudbaler na žestokom udaru

Rođeni Rus udario na Rusa: "Samo da mi je da vidim tog magarca, samo da je to kopile ovdje..."

Admin Čaušević

Invazija Rusije na Ukrajinu ušla je u treću sedmicu. Bez ozbira na tri runde mirovnih pregovora prekid ratnih dejstava se ne nazire.

U odbrani Ukrajine učestvuju i mnogi sportisti koji su razočarani ponašanjem svojih kolega iz Rusije te ih vrlo često javno prozivaju zbog šutnje ili podrške Vladimiru Putinu.

Nekadašnji igrač Dynama iz Kieva, Alexander Aliev je žestoko kritikovao izjave bivšeg reprezentativca Rusije, Romana Shirokova koji je javno podržao napad Rusije na Ukrajinu.

"Imao bi šta za reći tom makgardu, Romanu Shirokovu koji podržava i slaže se oko kako on to kaže specijalnih operacija. Samo da to kopile sjedi ovdje..., ali nije tako. On ide po restoranima, u tišini vozi svoje vozilo i hoda s osmjehom...", rekao je Aliev.

"Samo da može vidjeti šta se ovdje dešava, šta nam rade s djecom, djevojkama, ženama, majkama. Kako se obični ljudi ubijaju. Mislim da ti kopile zgrabilo nešto u svojoj duši i da bi mu srce izletjelo."

Oglasi

"Život je takav, stvari se okreću. Mislim da ću negdje vidjeti tog gada i lično ću se obračunati s njim. Mrzim ljude koji sjede i pričaju. Razumijem da u na televiziji u Rusiji vide nešto drugo na televiziji, ali ovdje je potpuni pakao."

Inače, Aliev je rođen u Rusiji gdje je i proveo djetinjstvo, ali kako kaže osjeća se kao Ukrajinac i spreman je da brani tu zemlju.

"Rođen sam u Rusiji, ali od 37 godina života 24 sam proveo u Ukrajini.Jasam već Ukrajinac. Moja djeca su rođena ovdje. Samo sam rođen u Rusiji, ali sam Ukrajinac."

"Bilo je bolno gledati šta se sve dešava u Donbassu. Sada sam se u sve uvjerio svojim očima. Kao čovjek nisam mogao stajati sa strane. Djeca su postala uplašena. Moj posao je bio da ih pošaljem vani i da ostanem braniti Ukrajinu."

Inače, Aliev je prije nekoliko dana kazao kako uopšte ne komunicira sa svojim roditeljima koji su u Rusiji te imaju potpuno drugačiju predstavu o svemu.

"Prije sam pričao s roditeljima, ali mi uopšte ne vjeruju. Sada ne komuniciramo. Hoću da mi djeca žive u miru, ne želim suze u njihovim očima, već osmijeh", rekao je nekadašnji fudbaler Dynama.

Shirokov je dugo godina bio reprezentativac Rusije, igrao je za tamošnje najveće klubove, a sa Zenitom je 2008. godine osvojio i tadašnji Kup UEFA. 

Top Komentari

Benz
Slava Ukrajini
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi