Vitalij Kličko odlučio je samo danas ostaviti pušku, njegov potez oduševio je sve

Čestitao damama praznik

Vitalij Kličko odlučio je samo danas ostaviti pušku, njegov potez oduševio je sve

Edmir Škorić

Gradonačelnik Kijeva i nekadašnji bokserski prvak Vitalij Kličko danas je, za razliku od 11 prethodnih dana, odlučio ostaviti pušku. Pa barem na nekoliko sati.

I ne, nije riječ o primirju niti je Kličko odlučio napustiti svoje vojnike, on je samo želio da na ovaj dan, osmi mart koji je međunarodno priznat kao Dan žena, umjesto puške u ruci drži cvijeće koje je potom dijelio damama koje brane Ukrajinu. Praznik je čestitao svim ženama svijeta, naročito Ukrajinkama koje prolaze pakao.

„Sretni vam vaši praznici, najbolje, najljepše i najpouzdanije dame! I vama koje branite danas Ukrajinu i onima koje čuvaju našu djecu i grle ih", poručio je Kličko.

Ukrajina je u ratu nakon što je ruska vojska izvršila invaziju na susjednu zemlju pod izlikom "demilitarizacije i denacifikacije". Rat traje već 12 dana...

Unatoč tome što je ruska vojska mnogobrojnija i što je jedna od najvećih vojnih sila, Ukrajinci uspijevaju da se odbrane i za sada pružaju koliko - toliko dobar otpor ruskom agresoru.

Dvije strane do sada su održale tri runde pregovora, ali nije postignut značajan napredak prema miru. Podsjetimo, osim Vitalija, gradonačelnika Kijeva, u ratu je i njegov brat Wladimir, ali i mnogi drugi bivši i aktivni sportisti Ukrajine.

Braća Kličko bila su na crnoj listi ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je želio da budu mrtvi, ali i jedan i drugi su trenutno živi.

Nekadašnji svjetski prvak po završetku karijere se posvetio politici. Ušao je u parlament 2012. godine, a od 2014. godine obnaša dužnost gradonačelnika Kijeva.

Vitali Kličko je u karijeri odradio 47 borbi. Dobio ih je 45, a upisao je samo dva poraza. Dugogodišnji je vladar WBC kategorije, a njegov brat Vladimir je dominirao u ostalim organizacijama.

Top Komentari

Utjug
Ludak koji je gurnuo sopstveni rat, stradanje i vojni poraz, a on se svaki dan tokom ruske invazije fotografise. Pozer nezreli. Svijet je otiso u bozju mater
3 8
VELEZ
ovaj nije ni vidio linije samo se pravi kao da se bori za slike, a jedno 100 kilometara od linije...
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti