Ko je žena zbog koje se Oleksandr Zinčenko nije htio vratiti u Ukrajinu

Imao je želju da se bori, ali...

Ko je žena zbog koje se Oleksandr Zinčenko nije htio vratiti u Ukrajinu

Edmir Škorić

Ukrajinski reprezentativac Oleksandr Zinčenko (25) odbio je da se vrati u Ukrajinu i ostao je u Engleskoj, mada priznaje da mu je malo nedostajalo da ode na ratište u svoju zemlju.

Zinčenko je nekadašnjem engleskom reprezentativcu Garyju Linekeru dao intervju za BBC i ispričao mu o tome kako se osjeća nakon što je počela ruska invazija na njegovu zemlju.

Lijevi ofanzivni bek Cityja rekao je da mu je teško, da je želio da se priključi ukrajinskoj vojsci u pomoći odbrane od Rusa, ali da ga je u tome spriječila njegova supruga.

A njegova supruga mnogima je već poznata, jer radi seo Vladi Sedan, 25-godišnjoj sportskoj novinarki koja je radila na ukrajinskoj televiziji. Njih dvoje vjenčali su se u ljeto 2020. godine, godinu dana nakon što ju je Zinčenko zaprosio na krcatom kijevskom Olimpijskom stadionu.

Zinčenko je formalizirao svoj odnos sa Vladom nakon pobjede Ukrajine nad Srbijom od 5:0 u ljeto 2019., nakon intervjua, kada je poljubio novinarku u obraz.

Zatim ju je u oktobru 2019. godine grlio nakon što je Ukrajina pobijedila Portugal s 2:1 i osigurala plasman na Euro 2020. Njih dvoje imaju i zajedničko dijete.

Oglasi

"Bit ću iskren, da nije moje kćerki, moje supruge, očito bih već bio u Ukrajini. Takav sam se rodio, takav sam i odrastao. Poznajem svoje sunarodnjake, njihov mentalitet i svi oni osjećaju isto", rekao je Zinčenko.

Otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. februara 2022., oko milion Ukrajinaca sigurno je pobjeglo iz zemlje, dok su se mnogi ostali borili protiv ruskog okupatora.

“Nakon ponoći, po britanskom vremenu, mislim da je bilo 03:00, supruga me probudila i zaplakala. Bio sam šokiran. Isprva nisam razumio zašto, ali mi je onda žena pokazala video, slike, šta se sve događa u Ukrajini i ne znam kako da vam objasnim taj osjećaj. Nikada se prije nisam ovako osjećao", priznao je.

Zinčenko je daleko od Ukrajine, ali je svjestan svega što se tamo događa. U jednom trenutku nije mogao da kontroliše osjećaje, pa je počeo da plače.

"Kunem se, stalno plačem. Prošlo je već toliko dana, a ja ne mogu prestati. Čak kad se vozim na trening, počnem da plačem. Moje misli su u Ukrajini. Zamislite da nestaje mjesto u kojem ste rođeni i gdje ste odrasli. Preteško mi je", dodao je.

Oglasi

Mnogi ukrajinski sportisti izgubili su živote braneći svoju zemlju, a samo je Vlada Sedan zaustavila Zinčenka da možda i sam zaplati glavom pokušavajući da odbrani svoju zemlju od Rusa.

Top Komentari

user1621626775
Nemas samo ti zenu i diete, braca Klicko su malo vece face od tebe pa su i oni svoje porodice ostavili i brane svoj narod i svoju drzavu....zato ako si vec čkaPi bar suti i ne brukaj se.
5 3
IceTrae
smijesan lik, jedini ti imas zenu i djecu. Nemaju ih klitsko braca, usyk i lomachenko.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi