Prvi Rus koji je stao Putinu na crtu!

Poslao je upozorenje

Prvi Rus koji je stao Putinu na crtu!

Admin Čaušević

Iako nije vlasnik niti jednog sportskog kolektiva Alexei Mordashov je itekako povezan sa sportom u Rusiji i od njega zavise mnogi klubovi i takmičenja.

Morashov slovi za najbogatijeg rusa. Vlasnik je metalnog i energetskog konglomerata Severstal i njegovog bogatstvo se procjenjuje na 26.1 milijardu eura.

Severstal je glavni sponzor više od 20 ruskih klubova. Također ova kompanija sponzoriše stadione, dvorane i atletske centre.

Između ostalih radi se i sponzoru hokejaškog kluba Severstal Cherepovets, te ženskom odbojakškom klubu Dynamo iz Moskve za kojeg nastupa i naša Edina Begić.

Obzirom na razne sankcije s kojim se suočava Rusija zbog napada na Ukrajinu Morashov je odlučio da se javno suprotstavi Putinu te mu na indirektan način poruči da zaustavi rat.

Head of Severstal explains North American assets sale - Business & Economy  - TASS

"Užasno je da Ukrajinci i Risu ginu. Ljudi prolaze kroz probleme, a ekonomija ispašta. Trebamo uraditi sve što je potrebno da pronađemo put iz ovog konlfikta i prekinemo krvoproliće da pomognemo oštećenim ljudima da ponovo izgrade svoje živote", kazao je Morashov.

"Ja nemam nikakve veze sa trenutnim geopolitičkim tenzijama, ne razumijem uopšte zašto sam sankcionisan", poručio je najbogatiji Rus.

Vrijednost rublje je pala za 17%, situacija sve gora, a neki od najvažnijih ruskih olirgaha su odlučili da podignu glas. Prvi je to uradio Morashov, za očekivati je da ga slijede i ostali.

Top Komentari

Koba84
Boli dzep
3 0
prvenac
Jes mu baš stao na crtu, ne zna što ih sankcionišu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi