Kako se fudbalska lopta našla u centru Putinovog "atentata" na Trumpa

Sastanak predsjednika SAD-a i Rusije

Kako se fudbalska lopta našla u centru Putinovog "atentata" na Trumpa

Danas su se u Helsinkiju sastali predsjednici Rusije i SAD-a, Vladimir Putin i Donald Trump, a među silnim ozbiljnim temama, najviše pažnje je izazvala fudbalska lopta.

Vladimir Putin, predsjednik Rusije koja je organizovala upravo završeno SP u fudbalu je Trumpu simbolično poklonio fudbalsku loptu. Trump je istu dobacio svojoj ženi Melaniji uz riječi da će je dati svom 12-godišnjem sinu Barronu, koji obožava fudbal.

To je Melaniju dobro nasmijalo, ali ne i agente američke tajne službe. Naime, brzo su oni preuzeli loptu, a novinar NBC Newsa Bill Neely je saopštio da je vidio agente kako loptu provlače kroz sigurnosni skener kako bi vidjeli šta se nalazi u istoj. Ne znamo šta bi to moglo biti u lopti i da li su zaista mislili da je možda Putin planirao izvršiti atentat na predsjedničku porodicu loptom sa Mundijala.

Ipak, lopta je svakako olakšala atmosferu na ovom bitnom sastanku na kojem je Trump govorio o početku boljih odnosa između Rusije i SAD-a, iako je poručio da su oni bili jako loši u proteklom periodu.

"Napravili smo prve korake ka svjetlijoj budućnosti, utemeljnoj na saradnji i miru. Odbijanjem da se razgovara ništa nećemo postići... Neslaganja među našim državama su dobro poznata i predsjednik Putin i ja smo dugo razgovarali o njima danas. Čak i tokom Hladnog rata, kada je svijet bio puno drugačiji nego danas, Rusija i SAD su uspijevale održati dijalog", poručio je Trump, pa dodao:

"Naši odnosi nikada nisu bili gori nego danas. Ipak, to se promijenilo od prije nekoliko sati. Bio je ovo konstruktivan dan, nekoliko jako konstruktivnih sati koje smo proveli zajedno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti