Bivša supruga najvećeg ukrajinskog izdajnika: "Našu djecu ubijaju ti što im svaki dan ližeš guz*cu"

Timoščuk na stubu srama

Bivša supruga najvećeg ukrajinskog izdajnika: "Našu djecu ubijaju ti što im svaki dan ližeš guz*cu"

Edmir Škorić

Nekadašnji reprezentativac Ukrajine Anatolij Timoščuk smatra se s potpunim pravom jednom od najvećih izdajica u svojoj zemlji.

Timoščuk ima 144 nastupa i time je rekoder u dresu Ukrajine, ali nekadašnji veznjak Bayerna očito nema pretjerano emocija niti osjećaja prema svojoj zemlji.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Timoščuk je ostao u Rusiji gdje radi kao pomoćni trener tamošnjeg velikana Zenita. Dok je većina Ukrajinaca napustila Rusiju kako je počeo rat, Timoščuk je ostao na sigurnom.

Nije se ni oglašavao, ignoriše sve što se dešava, pa je Nogometni savez Ukrajine izdao saopštenje u kojem je naveo da je izbrisan iz historije ove reprezentacije i njenog nogometa.

Ukinut će mu se trenerska pro licenca i sve državne nagrade, priznanja i titule koje je osvojio. Bukvalno će ga Ukrajinci "obrisati", a sada ga je žestoko prozvala bivša supruga Nadežda Navrotskaya.

"Vidi, ovo su sve naša ukrajinska djeca, isto kao i tvoja djeca. I svaki dan ih ubijaju ljudi kojima ti sada ližeš dupe. Zajedno s njima, ubijaš ukrajinsku djecu. Doslovno to radiš svaki dan kada tamo u Rusiji jedeš u restoranima, plaćaš svećenike i kurve, kada kupuješ odjeću i točiš gorivo. Svaki dan plaćaš porez i tim novcem kupuju rakete koje ubijaju našu djecu", poručila je ogorčena Nadežda.

"Beskrajno si lagao svima oko sebe. Odabrao si da uživaš u patnji vlastite djece. Zar stvarno misliš da je to pošteno? Uostalom, možeš otići da radiš bilo gdje u svijetu. Zašto danas plaćaš ubistvo naše djece? Jednom si mi rekao da sam vještica, ali želim kao i svaka ukrajinska majka da ti i takvi kao ti sanjate ubijenu djecu svaki put kada zaspite".

Timoščukov brak s bivšom suprugom trajao je od 2000. do 2016. godine, a 2010. godine dobili su dvije kćeri. Navrotskaya je nedavno živjela s njima u Njemačkoj, a nije poznato jesu li i dalje tamo. 

U bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za Šahtar, Zenit, Bayern i Kairat. Najveći trag ostavio je u Bayernu s kojim je osvojio Ligu prvaka i tri naslova Bundeslige. Sa Zenitom je dva puta bio prvak Rusije, a sa Šahtarom tri puta prvak Ukrajine.

Ima impresivnu karijeru iza sebe, položio je sve ispite, osim jednog, možda i najvažnijeg ispita - onog koji odlučuje da li je neko čovjek ili nije.

Top Komentari

plemic
nadežda sve nabroja, samo ne reče koliku joj alimentaciju daje ....
8 6
Refiksabanadzovic2
Hajde novinaru ****o jedno ti se naso pisati je li covjek ili nije,sto ne napises da Salihamidzic nije polozio ispit je li covjek ili nije,i on je pobjegao sto se nije vratio 92-e da brani Bosnu
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti