Ostavila fudbalera, pa se bacila u naručje tajkunu s 800 miliona eura na računu

Dobila što je tražila

Ostavila fudbalera, pa se bacila u naručje tajkunu s 800 miliona eura na računu

E. Škorić

Andreea Sasu je 34-godišnja manekenka porijeklom iz Rumunije, koja je posljednjih godina privukla pažnju italijanskih medija nakon što je imala veze s nekoliko poznatih sportista.

Rumunka je svojevremeno bila na listi najljepših partnerica fudbalera u periodu kada se zabavljala sa fudbalerom Riccardom Saponarom (32). Italijan je igrao u Seriji A za klubove kao što su Empoli, Milan, Fiorentina, Genoa, Spezia i Verona, a trenutno je član turskog Ankaragucua.

Manekenka, koja je 2010. godine otišla u Italiju sa željom da izgradu karijeru, osim sa Saponarom bila je u vezi i sa slavnim vozačem MotoGP-a Andreom Iannoneom.

Ona je nakon veza sa italijanskim sportistima pronašla sreću sa tajkunom Philippom Pleinom (46), slavnim dizajnerom čije se bogatstvo procjenjuje na 800 miliona eura i koji je prethodno ostavio zaručnicu Luciju Bartoli s kojom je bio od 2019. godine i sa kojom ima dvoje djece.

Postat će ponovo otac, budući da je trentuno Andreea Sasu trudna i Pleinu će roditi četvrto dijete, budući da ima i sina iz prijašnje veze.

"Uselili smo zajedno. Moderna porodica za svakoga je drugačija. Djeca nikada ne bi trebala biti u situaciji da moraju birati između majke i oca", rekao je Plein, prenosi Bild.

Osim manekenske karijere, Andreea Sasu radi kao PR stručnjakinja u Italiji. Osim toga, strastvena je prema kickboxingu. Diplomirala je marketing i oglašavanje. Ranije je progovorila o svojim poteškoćama po dolasku u Italiju.

"Dolazak u Italiju, iako sam bila dio modne agencije, u početku je bio jako težak. Išla sam s idejom da se to događa svima koji se žele ostvariti. Nisam imala novaca, a da bi se pojavio na kastinzima morao si biti stalno dotjeran, dobro obučen plus ostali troškovi: voz, podzemna željeznica, hrana. Bilo je kao na lutriji.

Od stotinjak djevojaka, predstavnici manifestacije odabrali su, prema određenim kriterijima, njih nešto više od 20. Pa ako ste imali sreće da budete odabrani, dobili ste svoje troškove, ako niste, ostali ste bez novca. I tako gotovo dvije godine", ispričala je Andreea Sasu.

S obzirom da je sada u vezi sa Pleinom i da će mu roditi dijete, Rumunka ne mora da brine za svoju budućnost.

Inače, Philipp Plein je njemački dizajner rođen u Minhenu čija kompanija kreira, proizvodi i distribuiše luksuznu robu.

Top Komentari

Tutumaca
Slabo cicpi sapunjo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi