Saponara zabio nož u leđa navijačima Sampdorije

Potpisao za Genovu

Saponara zabio nož u leđa navijačima Sampdorije · Zvanično

E. Čaušević

Italijanski vezni fudbaler Riccardo Saponara naredne sezone će nastupati u dresu Genove.

Saponara je prošle sezone igrao na posudbi u Sampdoriji koja je htjela otkupiti njegov ugovor, ali se on vratio u Fiorentinu. Sada je postao jedan od omraženijih igrača kod navijača Sampdorije jer je odlučio doći u redove ljutog gradskog rivala.

Genova je na zvaničnoj stranici potvrdila da je Saponara novi igrač ovog kluba i da je stigao na posudbu do kraja sezone. Ovaj klub će imati šansu da ga otkupi njegov ugovor od Fiorentine narednog ljeta za oko četiri miliona eura.

Ovaj 27-godišnjak prošle sezone na posudbi u Sampdoriji odigrao je 24 utakmice, te je uz dva gola upisao još pet asistencija. U dosadašnjoj karijeri igrao je još za Ravennu, Empoli i Milan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Shojich07
Jbt po ovim "novinarima" niti jedan igrač nebi mogao nigdje igrati, sve nešto izdaje, neko nekom zabija nož ili šta već u leđa ili gdje već. Posao im je da igraju fudbal, naročito gdje im više plate.
0 0
Mu'min Juventino FKS
Nema tu nwkog rivaliteta, tu nirnalno igraci hodaju gradon slikaju se s navijacina drugog kluba itd. To je glupost uglavnon sto ta sampdoria uopste postoji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi